Informasjonskapsler (cookies) kreves for at siden skal fungere optimalt. Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettsiden. Ved å klikke på siden godtar du at vi bruker informasjonskapsler.

Jeg er helsepersonell og søker
medisinsk informasjon om botox®

Gå videre

Jeg er helsepersonell og søker
Informasjon om botulinumtoksin for kosmetisk bruk

Gå videre
HodePodden 03-12-2020

HodePodden – En podkast for deg som jobber med migrene og hodepine

Hva er HodePodden?

I hver episode av HodePodden inviterer programleder Tine Poole en ny spesialist for å snakke om tematikker innenfor migrene og hodepine. HodePodden er et initiativ fra Allergan et Abbvie Company for å fremme kunnskapsdeling og faglige diskusjoner innenfor fagfeltet hodepine og migrene.


HodePodden

Introduksjon: I denne episoden får du høre om hva HodePodden er og bli litt bedre kjent med programleder Tine Poole.

 

HodePodden
Episode 1 Diagnostikk: Tine Poole har en gjest, Anne Hege Aamodt fra nevrologisk avdelning på Rikshospitalet, OUS. De snakker i denna episoden om diagnostikk av migrene og hodepine, hva bør legene se etter og spørre pasientene om for finne rett diagnose. 

 

HodePodden
Episode 2 Diagnosekriterier: Tine Poole har en ny gjest, Aud Nome Dueland som jobber både på Rikshospitalet, OUS og på Sandvika NevrosenterAud N Dueland er vel den legen som har sett flest hodepinepasienter i Norge. I denne episoden snakker de om diagnosekriteriene ved migrene, forskjell på episodisk og kronisk migrene, krystallklare dager og migrene med og uten aura.

 

HodePodden
Episode 3 Organisering av hodepine-utredning og behandling, 2. og 3. linjetjenesten: I denne episoden er Anne-Hege Aamodt gjest, hvor organisering av 2. og 3. linjetjenesten diskuteres. Hvordan få hjelp til de vanskelige pasientene og hvem kan henvise hvor? Hvordan være sikker på at pasienten blir henvist til en hodepinespesialist? Hva skiller 2. linjetjenesten fra 3. linjetjenesten? Og litt om nasjonal hjernehelsestrategi, som miljøet og brukerne har jobbet for. Hvordan bør fordelingen av hodepinepasientene være? Mange spørsmål som blir diskutert og besvart i denne episoden av HodePodden.

 

HodePodden
Episode 4 Medikamentoverforbrukshodepine: Gjesten denne gangen er Aud Nome Dueland, nevrolog og hodepinespesialist, som jobber på Sanvika Nevrosenter og Rikshospitalet. I dag er temaet MOH, medikamentoverforbrukshodepine og ikke meter over havet. De snakker om pasienter som har eller har utviklet en hodepine på grunn av for mye medisiner, gir en beskrivelse av en situasjon hvor man bruker medisiner mer enn 15 dager i måneden, uten å si noe om årsakssammenhengen. Hvor mye er for mye? Adre stikkord er dager vs doser, god lytting!

NO-BTX-2050020

Referanser

  • Ingen referanser tilgjengelig
Lukk