Aktuelt

Nye filmer om praktisk veiledning for behandling av cervikal dystoni med Botox 

Nevrolog og overlege i Drammen, Maja Villseth, har sammen med AbbVie laget en film om cervikal dystoni. Hun sier litt om insidens av cervikal dystoni, collum-caput-konseptet og de forskjellige fenotypene. Videre gir hun råd innen diagnostikk.

Instruksjonen er delt opp i flere korte filmer som beskriver utredning, diagnostikk og klinisk undersøkelse for å skille mellom de forskjellige fenotypene og hvilke muskler som er involvert. Hun demonstrerer også ultralyd på en pasient og kommer med flere tips og triks for best mulig behandling av pasientene.

Praktisk veiledning for behandling av idiopatisk overaktiv blære/nevrogen blære med BOTOX

Den erfarne urologen og overlegen Tareq Alsaody gir tips og råd til leger som skal gi BOTOX behandling til pasienter med idiopatisk overaktiv blære eller nevrogen overaktivitet i detrusor. I tre filmer snakker han om alt fra utredning av pasienten,forberedelser før injeksjoner til injeksjonstips og oppfølging. 

Vi håper du vil få utbytte av filmene.

En undervurdert sykdom med store kostnader

Sykdomsbyrden av migrene er stor. Likevel er problemet undervurdert, og migrenepasienter må kjempe i det stille, mange ganger uten adekvat hjelp fra helsevesenet, også her i Skandinavia. Derfor gjør vi oppmerksom på Migraine Awareness Week.

Hva kan 300 britiske fysioterapeuter lære oss om injeksjoner av botulinumtoksin?

Bare en liten del av slagpasienter som er kandidater for behandling med botulinumtoksin på grunn av avansert spastisitet, får tilgang til behandlingen. De fleste klinikkene i Norge, Sverige og Danmark mener at mangel på injektører er den største utfordringen. Kan fysioterapeuter være en del av løsningen?

Er tidspunktet for intervensjon viktig for utfallet av effekten?

En studie av Patel, Ward og Jost et al, så på effekten av tidlig intervensjon hos voksne pasienter med post-stroke spastisitet i underekstremitetene.

BOTOX og migrene

Hvilken type migrene kan behandles med BOTOX?

Vurder pasientens migrene

Hvor påvirket er pasienten av sykdommen?

Effekt og sikkerhetsdata for BOTOX

Etter 30 års bruk har BOTOX mer data og pasienterfaring enn noe annet botulinumtoksin.2

Slik foregår behandling med BOTOX

BOTOX brukes som behandling for flere sykdommer. Hva er de og hvordan forberedes behandlingen?


Abonnere på BOTOX News

BOTOX News er et nyhetsbrev fra det skandinaviske BOTOX-teamet i AbbVie. Hensikten er å holde deg som jobber med BOTOX informert og oppdatert på det siste innen området. Du får nyheter innenfor terapiområdet, i tillegg til tips og råd som kan hjelpe deg i behandlingen av dine pasienter.


  1. BOTOX SPC 27.03.2023
  2. Dressler D. Botulinum toxin drugs: brief history and outlook . J Neural Transm (Vienna). 2016 Mar;123(3):277-279
  3. Whitcup SM. Handb Exp Pharmacol. 2019;263:3-10

Utarbeidet: December 2023. NO-BTX-220055 v4