Informasjonskapsler (cookies) kreves for at siden skal fungere optimalt. Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettsiden. Ved å klikke på siden godtar du at vi bruker informasjonskapsler.

Jeg er helsepersonell og søker
medisinsk informasjon om botox®

Gå videre

Jeg er helsepersonell og søker
Informasjon om botulinumtoksin for kosmetisk bruk

Gå videre

Et spørsmål som både du som behandlende lege og pasientene dine kanskje har, gjelder prisen på en behandling med BOTOX®.

Nedenfor beskrives hvilke aspekter som påvirker dette.

BOTOX® er et legemiddel i klassen botulinumtoksin type A, godkjent av legemiddelverket, og brukes til behandling mot flere symptomer og sykdommer, deriblant kronisk migrene.BOT BOTOX® er det mest anvendte botulinumtoksinet i verden*,SPC.

Omfattes av individuell refusjon

BOTOX® er et legemiddel med forhåndsgodkjent refusjon og omfattes av ordningen med frikort for helsetjenester. For pasientene innebærer dette at kostnaden for BOTOX® når det skrives ut på resept omfattes av ordningen med egenandelstak på helsetjenester.

Antall enheter

Prisen på BOTOX® er avhengig av antall enheter som brukes til behandlingen. Jo flere enheter som trengs for et ønsket behandlingsresultat, desto flere hetteglass med BOTOX® må man bruke. For behandling med BOTOX® mot kronisk migrene brukes for eksempel mellom 155 og 195 enheter.BOT

Pasientandel

Akkurat som for alle behandlinger betaler pasienten  egenandel  for selve konsultasjonen. Den totale prisen for en BOTOX®-behandling kan således være ulik, avhengig av hvilken behandling du som lege utfører og på hvilken klinikk den blir utført.

Les mer om hvordan en BOTOX-behandling blir utført.

Les mer her

Referanser

  • * sett till antal sålda doser    
  • [BOT]   -   BOTOX preparatomtale, felleskatalogen.no (2020)
  • [SPC]   -   BOTOX® Summary or Product Characteristics
Lukk